Vooraf een waarschuwing.
- Dagelijks worden wij, veelal telefonisch, geconfronteerd met allerlei mensen die een koel- of vriescel hebben gekocht bij een webshop. Wat ons betreft is het natuurlijk geen enkel probleem wanneer U dat doet en U bent daar ook volledig vrij in, maar waar wij wel mee zitten is dat heel veel kopers zich niet realiseerden waar ze aan begonnen en ze spijt kregen van hun aankoop, dat doet ons pijn.
- Een greep uit de problemen:
- ik weet niet hoe ik hem in elkaar moet krijgen, het is zo onduidelijk allemaal
- het duurt zo lang voordat de koelcel of vriescel koud genoeg is
- het duurt erg lang voor mijn verse producten bevroren zijn, volgens mij veel te lang
- ik wil de deur eigenlijk op een andere plek in de koelcel, zou dat nog kunnen
- ik had een koelcel gekocht die de betreffende firma in elkaar zou zetten, sturen ze een klusbedrijfje
- de deur van de vriescel sluit na 2 maanden niet goed
- de naden tussen de wandplaten sluiten niet helemaal goed
- de vriescel wordt niet meer koud, maar de motor draait wel
- enz., enz..
Wat een ellende maken deze kopers mee, en wij kunnen ze niet helpen, want dergelijke cellen en motoren zijn helaas gewoon slecht. Ons advies, bezint eer ge begint!!
De wandpanelen.
- ONZE wanden bestaan uit geïsoleerde sandwichpanelen die met groef-messing in elkaar passen en met inwendige haken aan elkaar worden gekoppeld. Deze wanden zijn voor koelcellen en de kleinere vriescellen veelal 80 mm. dik, maar 100 of 120 mm. dik is natuurlijk ook mogelijk. Hoe groter de cel, hoe interessanter een dikkere wand is wat betreft energiebesparing.
- De kleinere cellen bouwen we meestal op uit standaard panelen die vanaf een breedte van 90 cm. per 15 cm. breder wordt, zo ook met de diepte maat. De hoogtemaat is standaard 210 cm. en wordt ook telkens 15 cm. hoger, maar omlaag tot 180 cm. is ook mogelijk. De afmetingen die we hier noemen zijn inwendig, want het gaat tenslotte om de beschikbare koel- of vriesruimte.
Vloeren.
- Bij de aanschaf van een koelcel kunt U kiezen uit een cel MET geïsoleerde vloer, maar dan moet U altijd een drempel/vloer op. Nu is dat bij een kleine cel meestal niet zo'n probleem, omdat U dan veelal niet met een karretje of pallet de cel in gaat, maar bij grotere koelcellen is het wel aan te bevelen om een cel ZONDER vloer te laten plaatsen, zodat U gemakkelijk in en uit uw koelcel kan rijden. Wanneer de cel op een hogere verdieping moet worden geplaatst is een geïsoleerde vloer absoluut noodzakelijk, daar U anders natte plekken op het plafond krijgt in de onderliggende ruimte.
- Een vriescel moet altijd met geïsoleerde vloer geplaatst worden. Wanneer U gelijkvloers wenst te blijven, moet de vloer, daar waar de vriescel moet komen, omlaag gebracht worden.
Voor wie en waar bouwen wij koelcellen en vriescellen.
- We bouwen de koelcellen en vriescellen bij de slager, de bakker, in de supermarkt, in het restaurant, bij de boomkweker, de bloemist, de uitvaartverzorger, de foodgroothandel, de groenteboer, de fruitgroothandel, de medicijn groothandel, maar uiteraard ook bij de logistieke firma's.
- Zoals U ziet zijn we van alle markten thuis en bouwen een koelcel en vriescel waar U dat maar wenst.