info@coldvink.nl Tel: 0184642101

Wat tips om de beste koelcel of vriescel voor U te kiezen.

We geven graag advies om een goede keuze te kunnen maken uit het grote aanbod van koelcellen en vriescellen. Het gaat tenslotte om professionele apparatuur die U niet even bij een webshopje besteld..................toch??? (lees hieronder waarom niet)

Vooraf een waarschuwing

Vooraf een waarschuwing.

 • Dagelijks worden wij, veelal telefonisch, geconfronteerd met allerlei mensen die een koel- of vriescel hebben gekocht bij een webshop. Wat ons betreft is het natuurlijk geen enkel probleem wanneer U dat doet en U bent daar ook volledig vrij in, maar waar wij wel mee zitten is dat heel veel kopers zich niet realiseerden waar ze aan begonnen en ze spijt kregen van hun aankoop, dat doet ons pijn.
 • Een greep uit de problemen:
  • ik weet niet hoe ik hem in elkaar moet krijgen, het is zo onduidelijk allemaal 
  • het duurt zo lang voordat de koelcel of vriescel koud genoeg is
  • het duurt erg lang voor mijn verse producten bevroren zijn, volgens mij veel te lang
  • ik wil de deur eigenlijk op een andere plek in de koelcel, zou dat nog kunnen
  • ik had een koelcel gekocht die de betreffende firma in elkaar zou zetten, sturen ze een klusbedrijfje
  • de deur van de vriescel sluit na 2 maanden niet goed
  • de naden tussen de wandplaten sluiten niet helemaal goed
  • de vriescel wordt niet meer koud, maar de motor draait wel
  • enz., enz..

Wat een ellende maken deze kopers mee, en wij kunnen ze niet helpen, want dergelijke cellen en motoren zijn helaas gewoon slecht.      Ons advies, bezint eer ge begint!! 

De wandpanelen.

 • ONZE wanden bestaan uit geïsoleerde sandwichpanelen die met groef-messing in elkaar passen en met inwendige haken aan elkaar worden gekoppeld. Deze wanden zijn voor koelcellen en de kleinere vriescellen veelal 80 mm. dik, maar 100 of 120 mm. dik is natuurlijk ook mogelijk. Hoe groter de cel, hoe interessanter een dikkere wand is wat betreft energiebesparing.
 • De kleinere cellen bouwen we meestal op uit standaard panelen die vanaf een breedte van 90 cm. per 15 cm. breder wordt, zo ook met de diepte maat. De hoogtemaat is standaard 210 cm. en wordt ook telkens 15 cm. hoger, maar omlaag tot 180 cm. is ook mogelijk. De afmetingen die we hier noemen zijn inwendig, want het gaat tenslotte om de beschikbare koel- of vriesruimte.

Vloeren.

 • Bij de aanschaf van een koelcel kunt U kiezen uit een cel MET geïsoleerde vloer, maar dan moet U altijd een drempel/vloer op. Nu is dat bij een kleine cel meestal niet zo'n probleem, omdat U dan veelal niet met een karretje of pallet de cel in gaat, maar bij grotere koelcellen is het wel aan te bevelen om een cel ZONDER vloer te laten plaatsen, zodat U gemakkelijk in en uit uw koelcel kan rijden. Wanneer de cel op een hogere verdieping moet worden geplaatst is een geïsoleerde vloer absoluut noodzakelijk, daar U anders natte plekken op het plafond krijgt in de onderliggende ruimte.
 • Een vriescel moet altijd met geïsoleerde vloer geplaatst worden. Wanneer U gelijkvloers wenst te blijven, moet de vloer, daar waar de vriescel moet komen, omlaag gebracht worden. 

Voor wie en waar bouwen wij koelcellen en vriescellen.

 • We bouwen de koelcellen en vriescellen bij de slager, de bakker, in de supermarkt, in het restaurant, bij de boomkweker, de bloemist, de uitvaartverzorger, de foodgroothandel, de groenteboer, de fruitgroothandel, de medicijn groothandel, maar uiteraard ook bij de logistieke firma's.
 • Zoals U ziet zijn we van alle markten thuis en bouwen een koelcel en vriescel waar U dat maar wenst.  

Afmetingen en inhoud.

 • Het beste is misschien om als eerste te bepalen hoeveel koel- en/ of vriesruimte U nodig hebt. Te klein is niet handig om dagelijks gemakkelijk bij uw producten te kunnen komen, te groot heeft het nadeel van veel meer energieverbruik dan dat nodig is en de aanschafprijs is daarmee ook onnodig hoog. Let vooral op de hoogte van de cel. Wij ervaren dat velen een veel te hoge koelcel of vriescel willen, maar deze hoogte wordt veelal niet benut.de wanden van onze koelcellen en vriescellen?

Gebruik waarvoor en hoe.

 • Een punt van zeer groot belang is, wat U wilt doen met uw koelcel of vriescel. Wilt U uitsluitend al voorgekoelde of voorgevroren producten bewaren, of wilt U ongekoelde of onbevroren producten inkoelen of invriezen. Voor het bewaren hebt U een minder zware koelinstallatie nodig dan voor het inkoelen/invriezen van verse/warme producten. Wat voor ons van belang is, is dat U bij inkoelen of invriezen van producten weet hoeveel U maximaal per dag wenst in te koelen of in te vriezen, zodat we voor U uit kunnen rekenen hoeveel koelcapaciteit de koelinstallatie moet leveren en wij de juiste installatie kunnen aanbieden/installeren.
 • Nog een belangrijk punt is het gebruik van uw koel- of vriescel. Gebruikt U deze intensief, of juist helemaal niet, dus gaat U vaak in en uit de cel, of komt U maar een enkele keer in uw cel. Het is van belang dat te bepalen, daar wij ook met dit gegeven rekening dienen te houden wat betreft de toe te passen capaciteit van de koelinstallatie.

Plaatsbepaling.

 • Bepaal de plek waar U een cel kunt laten plaatsen. Denk vooral aan de vloer, deze moet waterpasvlak zijn en het best uit één betonnen plaat, zodat de cel stevig staat en niet scheef kan zakken. Het dak moet waterdicht zijn, de wanden mogen eventueel ontbreken, dus als het moet is plaatsing onder een goed en overstekend afdak een perfecte mogelijkheid.
 • De koelmachine heeft ook een plekje nodig. Omdat wij een split-koelsysteem installeren kunt U de koelmachine (compressor/condensor) op de cel laten plaatsen, maar we kunnen deze met een regenkap ook buiten op het dak of aan de muur installeren. Let wel op de eventuele geluidsoverlast voor de buren, de overheid is daar best streng in, zodat het nog wel eens voorkomt dat de koelmachine toch op een andere plaats geïnstalleerd moet worden. De koelmachine wordt het beste geïnstalleerd op een plaats waar het goed door kan waaien, zodat de condensor snel kan afkoelen.

Deuren.

 • Nog een punt van belang is de deur keuze. U kunt kiezen uit een draaideur in verschillende breedte maten, maar een schuifdeur, eventueel elektrisch aangedreven, of overhead deur zijn ook mogelijk. De mogelijkheden in afmetingen zijn velen. 
 • Een tweede of meer deuren is natuurlijk ook mogelijk. We kunnen ons voorstellen dat een extra deur in de koelcel of vriescel heel makkelijk kan zijn.
 • Een deur met glazen ruit behoort ook tot de mogelijkheden. 

Offerte.

 • Wanneer wij alle punten van belang van U weten, maken wij een offerte met daarin alle relevante informatie, zodat U een afgewogen beslissing kunt nemen.

 • Uiteraard adviseren wij U graag om tot de beste keuze te komen. Bel ons +31184642101 of mail ons voor een goed advies!!