google-site-verification=qzGndT3XU4QrnZGBU3e6-gksL8COvPz_D3OGJiy4P10

info@coldvink.nl Tel: 0184642101

Hoe kiest U de beste wandkoeling...........

Op deze pagina geven wij U graag wat tips waaraan U absoluut moet denken bij de aanschaf van een wandkoelmeubel. Het is tenslotte geen huis tuin en keuken apparaat, maar een professionele koeling...........

Koelmachine in- of uitgebouwd.

  • Maak eerst de keuze tussen een wandkoeling MET ingebouwde koelmachine (stekkerklaar), of een wandkoelmeubel ZONDER ingebouwde koelmachine(remote). Bij het stekkerklare model is de koelmachine onder in het apparaat gebouwd, waardoor uw producten vanaf een hoger niveau ingeladen moeten worden, daarmee dus wat minder inhoud in het meubel. Bij het remote model hebt U veel meer inhoud in het wandkoelmeubel, omdat U uw producten vanaf ca. 30 cm. hoogte al kan inladen.
  • Waarom een ingebouwde koelmachine, of waarom een uitgebouwde koelmachine in een wandkoeling. Een koelmachine ingebouwd heeft als nadeel dat het geluid van de koelmachine te horen is in uw verkoopruimte. Het andere nadeel is, dat de warmte die de koelmachine afgeeft ook in uw verkoopruimte komt. In de winter kan dat fijn zijn, maar in de zomer kan het een groot probleem worden, daar U waarschijnlijk meer koelmachines hebt draaien, deze in de zomer extra veel warmte produceren en al de warmte van deze machines lastig af te voeren is. Betreft het een kleine wandkoeling, dan is een stekkerklaar model wel te doen, maar hebt U een groter model nodig om al uw producten mooi te presenteren, is het misschien wel heel verstandig om de koelmachine in een andere, goed te ventileren, ruimte te laten installeren.

Dagafdekking ja of nee?

  • Wat is wijzer, een wandkoeling met glazen deuren (dagafdekking) of een wandkoelmeubel helemaal open? Velen van U dachten en denken misschien nog wel, dat een open wandkoeling meer impulsverkopen geven, dus dat de klant makkelijker meer producten uit de koeling meepakken, want er is tenslotte geen barrière voor de klant. Waarschijnlijk hebt U gelijk, maar omdat de consument het al zo gewend is in de supermarkt om een glazen deur open te doen om de melk of pap te pakken denken wij dat U dat argument kunt laten vallen, temeer daar het energieverbruik minstens 30% minder is bij een wandkoeling MET dagafdekking dan met een open wandkoeling. U weet wat energie kost, U kent uw winstpercentage, dus wanneer U ietewat minder omzet uit uw wandkoelmeubel haalt weegt dat niet op tegen het energievoordeel.

Diepte en lengte.

  • Dan is de juiste keuze van de diepte van een wandkoeling erg belangrijk. In een supermarkt heeft men graag een diep model met diepe schappen, zodat men van de vele producten niet erg breed hoeft om veel te kunnen laden. Er is natuurlijk veel omloopsnelheid van de meeste producten, dus wil men een wandkoeling met erg diepe schappen. Misschien is dat bij U ook zo. Toch kunnen we ons voorstellen dat het veel keer zo is dat U wel heel veel producten wenst te presenteren aan uw klanten, maar dat U per product niet heel veel stuks wilt opslaan in uw wandkoelmeubel. Dan is het misschien veel verstandiger om een ondiep model wandkoeling te kiezen.

Hoogte.

  • Een ander punt is, de hoogte van een wandkoeling. De meeste stekkerklare wandkoelmeubelen zijn minder dan 2 meter hoog en kunt U makkelijk plaatsen, maar een wandkoeling remote, dus zonder ingebouwde koelmachine zijn veelal hoger en wel tot 2.20 meter. Het kan dan goed zijn dat uw deur doorgang niet hoog genoeg is, dus meet hete even op en zorg dat U minimaal 5 cm. speling hebt, want een dergelijk apparaat schuift U niet zo maar even naar binnen, er zullen misschien een paar kleine rolletjes onder moeten.

Temperatuur

  • De klimaatklasse of temperatuurklasse van een wandkoelmeubel is van groot belang.  De koelmeubelen worden door de fabrikanten getest volgens de EN-441 norm. Bij deze testen wordt per meubel aangegeven welke temperatuurklasse bij een bepaalde omgevingstemperatuur haalbaar is. Deze temperatuurklasse geeft aan tussen welke temperaturen de producttemperatuur in het meubel kan variëren bij een normale opstelling. (er mogen geen tocht of verwarmingsbronnen zijn). De indicatie geeft dus niet aan dat het meubel binnen de opgegeven range exact ingesteld kan worden. De aanduiding kan bijvoorbeeld zo worden aangegeven; 3M2. Dat is dan een meubel waarin de producttemperatuur kan variëren tussen de -1°C en +7°C, bij een omgevingstemperatuur van +25°C. en 60% relatieve vochtigheid. Voor vlees/vleeswaren en zuivelproducten is een temperatuurklasse 3M1 (-1°C en +5°C) aan te raden, voor alle andere producten volstaat 3M2.