info@coldvink.nl Tel: 0184642101

Tips om de beste vriescel te kopen.

Waarom advies voor het kopen van een VRIESCEL?

 • We geven u graag advies zodat u een goede keuze kunt maken uit het grote aanbod vriescellen. Het gaat tenslotte om professionele vriesapparatuur die U niet even bij een webshop besteld toch, want retour sturen is natuurlijk erg lastig en veelal onmogelijk. Veel leveranciers hebben geen koeltechnische kennis en geen koeltechnische monteurs in dienst en weten dus absoluut niet hoe een vriescel werkt. Wij weten dat wel en kunnen u uitgebreid informeren en adviseren. Hieronder geven wij u al vast veel informatie.

Een dringend advies voor dat U een vriescel koopt.

 • Koop een professionele vriescel en niet een soort zelfbouwpakket, want de ellende is niet te overzien.

 • Dagelijks worden wij, veelal telefonisch, geconfronteerd met allerlei mensen die een vriescel hebben gekocht bij een webshop. Het is natuurlijk uw eigen vrije keus dat te doen, maar waar wij wel mee zitten is dat heel veel vriescel kopers zich niet realiseerden waar ze aan begonnen en ze spijt kregen van hun aankoop en dat vinden wij heel vervelend, want u gaf veel geld uit en kwam bedrogen uit.
 • Een greep uit de problemen:
  • ik weet niet hoe ik de vriescel in elkaar moet krijgen, het is niet erg duidelijk allemaal. 
  • het duurt zo lang voordat de vriescel echt koud is.
  • het duurt erg lang voor mijn verse producten bevroren zijn, volgens mij veel te lang.
  • ik wil de deur liever op een andere plek in de vriescel, zou dat nog kunnen?
  • ik had een vriescel gekocht die de betreffende firma op zou bouwen / in elkaar zou zetten, maar sturen ze een klusbedrijfje.
  • de deur van de vriescel sluit na 2 maanden niet goed meer.
  • de naden tussen de isolatiepanelen sluiten niet helemaal goed meer.
  • de vriescel wordt niet meer koud, maar de motor draait wel, wat nu.
  • enz., enz..

Wat een ellende maken deze kopers mee, en wij kunnen ze niet echt helpen, want dergelijke vriescellen en motoren zijn helaas gewoon niet goed. Ons advies, bezint eer ge begint en laat ons als professionals de vriescel leveren en compleet installeren !! U blij en wij natuurlijk ook.

Wat is het verschil tussen een NIET en WEL professionele vriescel en hoe zie ik dat?

 • Een vriescel van een horeca groothandel uitgevoerd met een zogenaamde insteek-, inhang- of dakunit, dus met een kant en klare vriesunit is een NIET PROFESSIONELE en ZUINIGE vriescel. Een waarom dan niet?
 • Een vriescel wordt opgebouwd met isolatiepanelen, dus panelen met aan beide zijden gegalvaniseerd staalplaat gespoten in een meestal witte kleur.
 • De dikte van deze staalplaten is van belang voor de stabiliteit van de cel. Wij leveren cellen met 0,7 cm. dikke staalplaten, waarin u geen deuk drukt met uw duim. De niet professionele cellen werken veelal met 0,4 cm. dikke staalplaten.
 • Tussen de twee staalplaten zit isolatiemateriaal en daarvan kan u, als het goed is, te weten komen welk materiaal het is en welke isolatiewaarde het heeft. Bij de NIET professionele cellen komt u niet te weten wat de isolatiewaarde is, de fabrikant wil het u gewoon niet laten weten, zodat u niet kunt bepalen of de vriescel die u koopt zuinig is of niet. U denkt misschien dat de dikte van de isolatiepanelen belangrijk is, maar helaas dat is NIET belangrijk, de isolatiewaarde van een 20 cm. dik isolatiepaneel zal vaak minder goed isoleren dan een 8 of 12 cm. dik paneel van onze vriescellen, omdat het isolatiemateriaal geen PIR is, maar gewoon WIT PIEPSCHUIM en dus heel veel minder van kwaliteit. 
 • Een geisoleerde cel moet worden uitgevoerd met een vriesmotor, verdamper en digitale besturingskast om te kunnen vriezen. Wanneer deze componenten los zijn en ter plekke met elkaar verbonden worden d.m.v. koelleidingen is dat een koeltechnisch verantwoorde en zuinige vriesinstallatie.
 • Het verschil tussen een kant en klare vriesunit en een koeltechnische vriesinstallatie zijn vooral de levensduur en het energieverbruik. 
 • In een kant en klare vriesunit zijn de verdamper in de vriescel en de condensor bij de vriesmotor klein uitgevoerd, daar deze hele unit redelijk te tillen en simpel te installeren moet zijn. Een losse verdamper en een aparte condensor zijn minstens twee keer zo groot uitgevoerd, zodat het verdampingsproces en condensatieproces met veel minder compressorvermogen net zo vlug gaat en dus maar 1/3 van de energie nodig heeft als de kant en klare unit.
 • Dan is de levensduur van het SPLIT-VRIESSYSTEEM ook veel langer, daar de vriesmotor bijna altijd op een frissere plek staat dan de vriesmotor van het kant en klare systeem, die hangt altijd aan de vriescel, dus veelal in een minder grote en minder warme ruimte, zodat de vriesmotor het veel zwaarder heeft, dus minder lang meegaat.

Wat denkt U van de garantievoorwaarden bij de meeste leveranciers van de NIET professionele vriescellen?

 • 12 of 24 maanden garantie krijgt u meestal, maar lees alstublieft de voorwaarden goed door, want bijna altijd krijgt uitsluitend garantie op de onderdelen, maar niet op de monteurskosten en vergis u niet, die kosten zijn heel veel hoger dan de kosten voor het onderdeel. En de kosten voor nieuw koelmiddel krijgt u ook niet vergoed. 
 • Om het kort te zeggen, u krijgt nagenoeg geen garantie en ziet u maar is een koelmonteur te vinden die uw kant en klare vriesunit komt repareren als u die niet bij hem gekocht heeft.

Wat is dus de allerbeste koop? Wij denken een professionele vriescel. En wij installeren die compleet op uw adres voor een absoluut scherpe prijs.

Waar en hoe laat u de nieuwe vriescel plaatsen?

 • Bepaal de plek waar U uw nieuwe vriescel wilt laten plaatsen. Denk vooral aan de vloer, deze moet redelijk waterpasvlak zijn en het best uit één betonnen plaat, zodat de vriescel stevig staat en niet scheef kan zakken. Het dak, van bijv. een overkapping moet waterdicht zijn, de wanden mogen eventueel ontbreken, dus als het moet is plaatsing onder een goed en overstekend afdak een perfecte mogelijkheid.
 • De vriesmotor heeft ook een plekje nodig. Omdat wij een split-koelsysteem installeren kunt U de vriesmotor (compressor/condensor) op de vriescel laten plaatsen, maar we kunnen deze met een regenkap ook buiten op het dak of op steunen aan de muur installeren. Let wel op de eventuele geluidsoverlast voor de buren, de overheid is daar best streng in, zodat het nog wel eens voorkomt dat de vriesmotor later toch op een andere plaats geïnstalleerd moet worden. De vriesmotor wordt het beste geïnstalleerd op een plaats waar voldoende warme lucht afgevoerd kan worden en frisse lucht terug kan komen, zodat de condensor (ziet er uit als radiator) goed kan afkoelen.

Voor wie en waar bouwen wij vriescellen.

 • We bouwen onze vriescellen bij de slager, de bakker, de supermarkt, het restaurant, bij de boomkweker, de bloemist, de uitvaartverzorger, de foodgroothandel, de groenteboer, de fruitgroothandel, het horeca bedrijf, de medicijn groothandel en ook bij de logistieke bedrijven.
 • Zoals U ziet zijn we van alle markten thuis en bouwen een vriescel naar uw wensen en waar U hem maar nodig hebt.  

Waarvoor en hoe gaat u de vriescel gebruiken?

 • Van zeer groot belang voor ons is om te weten wat U wilt doen met/in uw vriescel. Wilt U alleen reeds voorgevroren producten bewaren, of wilt U onbevroren producten invriezen, of misschien beide. Voor het bewaren hebt U een minder grote vriesinstallatie nodig dan voor het invriezen van verse, dus 'warme' producten. Wat voor ons van belang is, is dat U bij het invriezen van producten weet hoeveel U maximaal per dag wenst in te vriezen en hoe snel het dan op de door u gewenste temperatuur moet zijn, zodat we voor u kunnen uitrekenen hoeveel vriescapaciteit de vriesinstallatie moet leveren zodat wij de juiste vriesmotor en verdamper kunnen aanbieden/installeren.
 • Nog een belangrijk punt is het gebruik van uw vriescel. Gebruikt U deze intensief, of juist niet, dus gaat U vaak in en uit de vriescel, of komt U maar een enkele keer per dag in uw vriescel. Het is best belangrijk voor ons dat te weten, daar wij ook met dit gegeven rekening moeten houden wat betreft de toe te passen vriescapaciteit van de vriesinstallatie.

Welke afmetingen moet mijn vriescel hebben?

 • Het beste is misschien om als eerste te bepalen hoeveel vriesruimte U nodig hebt. Te klein is niet handig om dagelijks gemakkelijk bij uw producten te kunnen komen, te groot heeft het nadeel van meer energieverbruik dan dat nodig is en de aanschafprijs is dan ook onnodig hoog. Let vooral op de hoogte van de vriescel. Wij ervaren dat velen een veel te hoge vriescel willen aanschaffen, maar boven de 2.40 m. wordt de hoogte bijna niet benut.
 • Wat handig is, is het volgende. Wanneer een vriescel inwendig 1.80 breed is kunt u links en rechts een rekwerk of stelling plaatsen van 50 cm. diep zodat u 80 cm. loopruimte hebt. De diepte van de vriescel kan dan net zo lang zijn als u wenst om genoeg rekwerk links en rechts te plaatsen. Wanneer de vriescel 210 cm. breed is en u gebruikt maar links en rechts 50 cm. hebt u een looppad van 110 cm. en dat is bijna nooit nodig, dus zonde van uw centen bij aanschaf en energieverbruik.

De wandpanelen / isolatiepanelen van een vriescel.

 • De wanden van onze vriescellen bestaan uit geïsoleerde sandwichpanelen die met groef-messing in elkaar passen en met inwendige haken aan elkaar worden gekoppeld. Deze wanden zijn voor de kleinere vriescellen veelal 80 mm. dik, maar 100 of 120 mm. dik is natuurlijk ook mogelijk. Hoe groter de cel, hoe interessanter een dikkere wand is wat betreft energiebesparing. Het is niet zo dat hoe dikker de wand is hoe beter het is, nee het belangrijkste om te weten is wat de isolatiewaarde (K-waarde) van de wandpanelen is. Een 20 cm. dikke wand hoeft absoluut niet beter te isoleren dan een wand van 8 cm. dik, de isolatiewaarde is belangrijk. Van veel leveranciers van goedkope cellen zult U niet de isolatiewaarde op schrift krijgen, omdat zij het niet weten en de fabrikant het niet wil laten weten, laat u dus niet bedotten.
 • De kleinere vriescellen bouwen we meestal op uit standaard panelen die vanaf een breedte van 60 cm. per 15 cm. breder wordt, zo ook met de diepte maat. De hoogtemaat is standaard 210 cm. en eventueel telkens 5 cm. hoger of lager tot zelfs 180 cm. is mogelijk. De afmetingen die we hier noemen zijn inwendig, want het gaat tenslotte om de beschikbare vries-/ opslagruimte.

Vriescel deur.

 • Een groot punt van belang is de keuze van een deur. U kunt kiezen uit een draaideur in verschillende breedte en hoogte maten, maar een schuifdeur, eventueel elektrisch aangedreven, of overhead deur zijn ook mogelijk. De mogelijkheden in afmetingen zijn velen. 
 • Een tweede of meer deuren is natuurlijk ook mogelijk. We kunnen ons voorstellen dat een extra deur in de vriescel heel makkelijk kan zijn, maar vergeet dan niet dat u dan wel opslagruimte in uw cel kwijt bent.
 • Een deur met glazen ruit of glazen kijkgat behoort ook tot de mogelijkheden. 

De vloer van een vriescel.

 • Een vriescel moet altijd met een geïsoleerde vloer geplaatst worden. Wanneer U met de omliggende vloer op gelijke hoogte wenst te blijven, moet de vloer, daar waar de vriescel moet komen, omlaag gebracht worden. 
 • De vloer van onze vriescellen is voorzien van 9 mm. dik HEXA met antislip afwerking als toplaag. Hexa is ontzettend sterk en verslijt u nooit. Velen bieden een vloer met RVS afwerking aan en wanneer U dat wenst kan dat bij onze cellen ook, maar we raden het U absoluut niet aan, daar het ook eventueel met ribbels nog erg glad kan zijn, dus absoluut niet veilig. Daar komt bij dat de goedkope cellen welke met RVS vloer worden aangeboden een zeeeeeeer dunne plaat RVS gebruiken van de slechtste soort die tijdens gebruik met zout en pekel toch gaat roesten.

Offerte voor een vriescel.

 • Wanneer wij de punten van belang om een vriescel naar uw wensen te kunnen uitrekenen, maken wij een offerte met daarin alle relevante informatie, zodat U een goede beslissing kunt nemen.

 • Uiteraard adviseren wij U graag om tot de beste keuze te komen. Bel ons +31655348624 of +31184642101 maar mailen kan ook voor een goed advies!!

Brochures van verschillende merken.

Brochure van de POLYSYSTEMS ROERMOND koel- en vriescellen

Brochure van FERMOD ALU/KUNSTSTOF REKWERK