info@coldvink.nl Tel: 0184642101

Tips KOELEN en VRIEZEN

Op deze pagina geven we U interessante koel tips en vries tips. Op de volgende pagina's vindt u wat meer specifieke info per productgroep.

  • Wist U dat de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (voorheen de keuringsdienst van waren) alle gekoelde producten in uw bedrijf zeer kritisch op temperatuur bekijkt en wanneer deze temperatuur ook maar iets hoger is dan de toegestane 7°C. zij u dan fors beboeten? Daarom is het van groot belang dat alle koelapparatuur in uw zaak van zeer goede kwaliteit is. Er is in uw bedrijf naast koelapparatuur verder geen apparatuur wat van zo veel belang is wat betreft voedselveiligheid.  Ons advies is: neem nooit risico's bij de aanschaf van koelapparatuur, KWALITEIT VOOR ALLES !!
  • Wist U dat kou altijd naar beneden valt en warmte altijd naar boven stijgt? Daarom is het in een gewone koelkast of vrieskast onderin altijd wat kouder dan bovenin. Hoe hoger de koel- of vrieskast, hoe groter het verschil in temperatuur. 
  • Waarom is het in een koelcel of vriescel op de vloer dan bijna niet kouder dan bovenin? Dat komt doordat we in een koelcel, een vriescel en andere professionele koelapparatuur altijd met ventilatie werken. We noemen dat koelen of vriezen met geforceerde koeling. 
  • Wist U dat het bijzonder verstandig is om in het deurgat van een vriescel en in mindere mate in het deurgat van een koelcel een flappengordijn te laten monteren? Uw koel- en vriescel blijven bij het openen van de deur veel beter op temperatuur en daardoor bespaart U veel energie.
  • Weet U dat het aanschaffen van professionele koel- en vriesapparatuur niet zo eenvoudig is als dat het lijkt? In iedere situatie heeft U met verschillende eisen van keurings- en milieudiensten te maken. In ons vak is het in de meeste gevallen zo, dat goedkoop duurkoop is. Als het professionele apparaat erg goedkoop is, koelt het veelal minder goed, maakt het veel herrie, is het niet HACCP goed, is de levensduur beperkt en gebruikt het veel meer energie.
  • Weet wel dat wij met meer dan 30 jaar ervaring op koeltechnische gebied U met raad en daad terzijde willen staan. Niet alleen bij de aanschaf van professionele koelapparatuur, maar ook in de jaren er na. Deze apparatuur heeft regelmatig service nodig en daar hebt U een specialist op koelgebied voor nodig.